Wednesday, August 8, 2012

bUDAYA-MAKAN-MAKAN

Entri ini merupakan kepelbagaian makanan berlatar budaya berbeza.



                                        Lauk-lauk Turki,boleh dimakan bersama Pilav atau roti...

                                                                Chicken Kabsa-Arab

                                                            Steak-Western Civilazation


                           Anak ayam panggang bersama sos bawang putih-makanan Timur Tengah

                                                            Kerabu sarang-Kelantan

                   Nasi Salik-susu untuk org tiada gigi dan kanak-kanak-bersama jalatah dan sambal

                                                 Ayam cincang-tomato-garam-gula-etc

                                                                    Chicken Mandy

                                                                  Makanan arab

4 comments:

  1. Assalamualaikum Yong Salina,
    lezet-lezetnya menu! Ada pernah try buat tak?

    ReplyDelete
  2. Salam Kenal...dari blog Yong Halima...
    kerabu sarang kelantan tu tak pernah nampak pun...cik wife org sana...

    ReplyDelete
  3. Kak Halima...gambar kat atas tu semua org lain yang buat...tapi saya tumpang makan..:)...

    ReplyDelete
  4. En Fadzli Amir...kerabu sarang memang dari Kelantan...gambar kat atas "raw" material,,,yang dah siap untuk di makan disertakan kuah macam nasi kerabu kuning....cuba tanya di kedai-kedai menjual pelbagai lauk,kuih ..pasti ada..

    ReplyDelete